The difference of 25

Creative blog. You can participate for free and without registration. Timetable:
-1th of the month: new theme on the blog.
-before 21th of the month: mail your artwork to roos25blog@gmail.com
-25th of the month: collage of all the artwork on the blog

Wednesday, May 30, 2012

Cakes: Gerda Simmer-Elzenaar, Eindhoven, NL


Recept van Gerda: Schuim ijstaart, makkelijk en snel klaar! 

Ingrediënten voor 8/10 personen

500 ml. slagroom
2 zakjes KlopKlop
3 zakken/pakken schuimpjes (mocca of schuimbatons met chocolade onderkant)
1 zakje nougatinekruimels
poedersuiker

Hulpmiddelen

Mixer
springvorm

bakpapier om de bodem van de vorm mee te bekleden

Bereidingswijze

Knip een cirkel van het bakpapier groter dan de doorsnede van je springvorm.
Maak de springvorm dicht en knip als het veel te groot is het teveel eromheen weg.
Beboter de bakvorm een beetje en bestrooi het met poedersuiker, dit om vastplakken te voorkomen.
Klop de slagroom met de klopklop.
Vul de bodem van de springvorm met hele schuimpjes.
Maak de rest van de schuimpjes fijn.
Doe deze door het slagroommengsel.
Schenk het mengsel over de schuimbodem.
Strooi daar de nougatinekruimels overheen.
Zet de taart in de diepvries. (minimaal 5 uurtjes)
Dek de taart af met aluminiumfolie met een elastiekje eromheen.

Serveertips

Je hebt nu altijd gebak als je onverwachts bezoek krijgt. Je snijdt er een stuk vanaf dat je nodig hebt, de rest zet je snel weer terug in de vriezer.

MIJN voorkeur gaat uit naar de chocolade schuimkoekjes voor dit recept.

1 comment:

  1. This is an english recipe to make an icecake:

    Easy Ice Cream Cake
    This recipe tastes great and can be made in a matter of minutes!!
    Prep Time:
    15 Min
    Ready In:
    1 Hr 15 Min
    Ingredients
    • 16 ice cream sandwiches
    • 1 (16 ounce) container frozen non-dairy whipped topping
    • 1 (12 ounce) jar chocolate fudge topping, room temperature
    • 1 (1.5 ounce) bar chocolate candy bar, grated
    Directions
    1. Place 8 of the ice cream sandwiches side by side in a 9x13 inch baking dish. Spread evenly with half of the hot fudge topping, then half of the whipped topping. Repeat with the remaining sandwiches and toppings. Sprinkle with grated chocolate bar.
    2. Cover and freeze for at least 1 hour before serving. Keep unused portion covered and frozen.

    ReplyDelete